ברוך הבא למשרד עורכי דין ישראל מזרחי ושות'

072-3970608

דברו איתנו

בדיקה זכאות ראשונית

תנאים לקבלת דרכון פורטוגלי

ספטמבר 21, 2019על ידי עו"ד ערן עקראוי ( 1 ) תגובות

תנאים לקבלת דרכון פורטוגלי - המדריך המפורט ביותר

תנאים לקבלת דרכון פורטוגלי מהם? 

בטח שמעתם לא מעט אנשים מדברים סביבכם על הדרך הקלה והנוחה לקבל כיום דרכון אירופאי.

לשם כך יצרנו את המדריך החשוב ביותר לישראלים, שמסביר ומפרט מהם התנאים לקבלת דרכון פורטוגלי שרבים מאוד מהיושבים בציון זכאים לו ואולי גם אתם.

אזרחות פורטוגלית המקנה דרכון פורטוגלי היא הזדמנות פז מדהימה ליהנות מאזרחות כפולה בישראל ובאירופה ולממש הגעה וזכויות לאחת המדינות היפות,

הבטוחות והנעימות ביותר. בטח תשמחו לדעת שלצד ריבוי הזכאויות לישראלים בעקבות התיקון לחוק לטובת מגורשי ספרד ופורטוגל,

הליך קבלת הדרכון הפורטוגלי הינו הרבה פחות מורכב ומסובך מזה שצריך לעבור במדינות אירופאיות אחרות. אז מי זכאי ובאילו תנאים? הכל כאן לפניכם:

לבדיקת זכאות מלא פרטיך

התיקון לחוק הפורטוגלי

לפי התיקון לחוק האזרחויות משנת 2015 בפורטוגל, כל יהודי שיוכיח את מוצאו הספרדי

ואת הקשר העתיק שלו כצאצא למגורשי ספרד ופורטוגל יזכה להכרה וכתוצאה מכך יהיה זכאי לקבל אזרחות מלאה במדינה.

אם אתם ממוצא מרוקאי, לובי, אלג'ירי, תוניסאי, יווני, טורקי, בולגרי, סורי, הולנדי, ארגנטינאי, ברזילאי,

עיראקי – זכאותכם גבוהה מאוד ומומלץ להתחיל לבדוק זאת מול אחד מעורכי הדין  המטפל בנושא ההתאזרחות בפורטוגל.

השלבים שבדרך או תנאים לקבלת דרכון פורטוגלי הם:

כמו כל בירוקרטיה, גם קבלת דרכון פורטוגלי מותנית בעמידה בקריטריונים מסוימים.

לשם כך עליכם לאמת את מוצאכם ואת השתייכות שם משפחתכם לאחד השמות במאגר שמות המשפחה שיצרה פורטוגל וכן להוציא לכך תיעוד מסודר ממשרד הפנים.

זהו זמן טוב להתחיל להרים טלפונים לקרובי המשפחה, לקבל מידע בנוגע לשושלת המשפחתית ולאסוף ניירת, מסמכים,

תיעוד והוכחות שיכולים לתמוך בבקשתכם.

על קצה המזלג, כולל התהליך שני שלבים מרכזיים:

  1. הגשת בקשה להכרה בכם כזכאים לדרכון פורטוגלי מטעם הקהילה היהודית בפורטוגל (מהקהילה היהודית בליסבון או פורטו).
  2. הגשת בקשה לאזרחות פורטוגלית מול השלטונות בצירוף מסמכים נדרשים (מתורגמים לפורטוגזית) ובצירוף אישור הקהילה היהודית.

תנאים לקבלת דרכון פורטוגלי :

  1. יהודים שהינם צאצאים ליהודים ממוצא ספרדי או פורטוגלי ממגורשי ספרד

    מעל גיל 18

    ללא עבר פלילי (בישראל ובכלל)

    יתרון משמעותי: אנשים שהינם דוברי ספניולית או לדינו, כולל חכיתיה (הניב המרוקאי-צפון אפריקאי).

מי מאשר סופית את הזכאות לדרכון פורטוגלי?

כעת קיימים לכם תיעוד והוכחות מסודרים, אך מי שיקבע את השתייכותכם הסופית למוצא הספרדי – פורטוגלי הוא הקהילה היהודית בליסבון ובפורטו.

המדינה קבעה כי רק קהילה זו היא הסמכות לקבוע ולהחליט מי זכאי להגיש בקשה לאזרחות והאם הזכאי עומד בכל הקריטריונים החוקיים,

בהתאם למסמכים ששלח. לאחר שהקהילה מאשרת ומציידת אתכם באישור, ניתן לומר כי אתם במחצית הדרך.

לצורך הגשת הבקשה לקהילה היהודית בפורטוגל, יש לצרף תיעוד המוכיח את מוצאכם ושם משפחתכם.

תוכלו לעשות זאת לבד אך אין ספק שעדיף טיפול ע"י עורך דין מנוסה ומקצועי אשר יבצע זאת עבורכם במהירות ויעילות.

החברה תוכל לבחון את השתייכותם מבחינת השושלת לקהילת מגורשי ספרד והיא יודעת במדויק אילו מסמכים רצוי ונדרש להוסיף על מנת לתמוך בבקשה זו.

כמו כן, יש לצרף גם עץ משפחתי (ניתוח גנאלוגי) בתנאים ספציפיים כפי שקבעה הקהילה היהודית בפורטוגל ומכתב אישי בפורטוגזית. בנוסף יש להעביר תשלום של 500 אירו לקהילה.

עורך דין המטפל בבקשות אזרחות פורטוגלית יוכל לעזור לכם לעשות זאת כנדרש.

כיצד מקבלים אישור זכאות מהקהילה היהודית בפורטוגל?

הקהילה בוחנת את המסמכים, את הבקשה האישית, הדוח הגנאלוגי וקובעת עמידה ב- תנאים לקבלת דרכון פורטוגלי לכאן או לכאן.

אם נמצאתם מתאימים, הקהילה תשלח לכם אישור עקרוני לזכאות שבעקבותיו יש להעביר העתקים מהניירת ששלחתם גם לשלטונות.

לאחר מכן, היא תעניק לכם אישור רשמי. רק לאחר קבלת האישור הרשמי תידרשו לשלם את אגרת הקהילה בסך 500 יורו.

תמורתם תקבלו את מסמך האישור שאיתו יש לפנות בבקשה לאזרחות לשלטונות פורטוגל.

מי בוחן את הבקשה לדרכון פורטוגלי?

עד כה מחצית הדרך. כעת יש לעמוד גם בקריטריונים הממשלתיים והמוסדיים מול פורטוגל וישראל בכדי לצלוח את התהליך.

זהו הזמן להוציא תעודת רישום פלילי מהמשטרה על מנת להוכיח שאינכם בעלי עבירות בעבר בישראל או במדינות אחרות,

למלא את טופס הבקשה לדרכון בפורטוגזית ולהכין שורה של מסמכים נוספים שיתורגמו (במידה והדבר עדיין לא נעשה) לפורטוגזית, כולל תעודת הלידה,

צילום כל דפי הדרכון כולל הכריכה, אימות כל המסמכים וקבלת חותמת נוטריונית.

רק לאחר שבידכם המסמכים לאחר תרגום, אישור על תרגום וחותמת נוטריון מורשה, ניתן לגשת למשרד החוץ.

כאן תצטרכו לאמת את הדרכון שלכם ולקבל חותמת אפוסטיל, המהווה אישור בינלאומי לכך שמסמכים אלה הינם פורמליים וכך תתייחס אליהם גם פורטוגל.

לאחר מכן יהיה עליכם להגיע לשגרירות פורטוגל הנמצאת בתל אביב ולתאם עמה פגישה מראש, לשם הגשת הניירת הרלוונטית וסקירתה.

שימו לב שבשלב זה ניתן לפעול לבד, אך יש יתרון בולט מאוד למי שכבר עשה זאת בעבר – חברה מנוסה ומוכרת שתוכל לוודא שלא קיימים פרטים חסרים

ולמנוע בשל כך עיכובים מהותיים בקבלת הדרכון,

דבר שלעתים עשוי להביא גם לדחייה מוחלטת של הבקשה.

לאחר שגם השגרירות תסקור את המסמכים ותעניק להם אישור, יהיה ניתן להמשיך לשלב הסופי הכולל הגשה של התיק לשלטונות בפורטוגל.

הממשלה הפורטוגזית תעניק אזרחות במדינה לאנשים נורמטיביים ללא עבר פלילי ובעיקר למי שמשתף פעולה עם שאלותיה במידה וצצות.

לאחר האישור הממשלתי, יצטרך התיק לעבור לפקידים מתאימים לשם הוצאת תעודת הלידה הפורטוגלית שלכם –

איתה תוכלו להנפיק תעודת זהות ודרכון פורטוגלי.

כדי להנפיק דרכון, יש להגיע עם תעודת הלידה הפורטוגזית בשגרירות פורטוגל, או להגיע למשרד הפנים במדינה. יש לקבוע תור לצורך הפעולה,

דבר שלוקח מספר חודשים עד לקבלת התור. הצעד הראשון הוא הנפקת תעודת הזהות שתתקבל תוך כשבועיים דרך הדואר.

לאחר מכן יש לגשת שוב לשגרירות על מנת להנפיק את הדרכון.

האופציה המהירה יותר היא להגיע למשרד הפנים היעיל של פורטוגל עצמה, אך קחו בחשבון שמדובר בהוצאה כספית גבוהה יותר.

כמה זמן לוקח התהליך לקבלת האזרחות הפורטוגלית?

אמנם פורטוגל מנסה לזרז תהליכים ומאפשרת לזכאים ליהנות מזמן המתנה לא גבוה במיוחד (לעומת חברותיה לאיחוד האירופי), אך התהליך כולו עומד על כשנתיים. סבלנות היא מילת המפתח.

מבחינת השלבים שבדרך, ניתן להעריך על סמך הניסיון את ההמתנה הממוצעת:

קבלת אישור עקרוני מהקהילה היהודית – המתנה של 3 חודשים מיום הבקשה

לקבלת אישור רשמי מהקהילה היהודית – המתנה של עד 3 חודשים מיום התשלום

לקבלת תעודת לידה – המתנה של כשנה וחצי מרגע הגשת הבקשה לממשלת פורטוגל ובהתאם לעומס הבקשות אצלה. שימו לב שכמות הבקשות רק הולכת וגדלה ולכן מומלץ להתחיל להזדרז.

במקרים מסוימים אפשר לזרז מעט את התהליך. אם אתם עובדים או לומדים נכון להיום באחת ממדינות האיחוד האירופי, תוכלו להגיש בקשה נוספת לקיצור, מהרגע שהתיק יועבר לטיפול השלטונות. אם הסיבה מספיק מוצדקת, התהליך יהיה קצר הרבה יותר.

לאחר שהבנו מהם ה- תנאים לקבלת דרכון פוטוגלי נשאל כמה עולה דרכון פורטוגלי?

סדר הגודל לתהליך כולו (כולל אגרות ותשלומים שונים) הינו בין 10,000-13,000 ₪. המחיר אמור לכלול בתוכו את תשלום האגרה לקהילה,

אגרה ממשלתית, תרגום מסמכים, הכנת דוח גנאלוגי, שירות לקוחות ומענה, טיפול במקרים דחופים וחריגים או עיכובים וכו'.

בדרך כלל בדיקת הזכאות הבסיסית תהיה כלולה במחיר ויש לשלם אותה באופן נפרד ולפני העברת התשלומים הנוספים.

במידה ולא תימצאו זכאים לאחר הבדיקה, תשלום זה יוחזר לכם.

חשוב לציין – כי מאמר זה איננו ייעוץ משפטי ולפני כל נקיטת פעולה / פעולות יש להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום ואין לאתר שום אחריות מכל סוג כלפי מי שיסתמך על מאמר זה.

דרגו אותנו
5/5

עורך דין ערן עקראוי הנו עורך דין הבעלים של משרד עורכי הדין ערן עקראוי ושות' ובין השאר עוסק עו"ד ערן עקראוי בייצוג מבקשי אזרחות פורטוגלית ודרכון פורטוגלי, לעו"ד ערן עקראוי ניסיון עשיר בפרוצדורה לקבלת אזרחות ודרכון פורטוגלי.

הצג את כל הפוסטים
מחשבה אחת על
  1. עו"ד ערן עקראויאומר

    3 חודשים לפני

    מאמר בהחלט מסכם

להשאיר תגובות

לבדיקת זכאות חייג
מפת הגעה